Ελβετικό Φράγκο: Η πρώτη δεκτή απόφαση στο Πρωτοδικείο Βέροιας που δέχεται τον υπολογισμό της ισοτιμίας, όπως αυτός προσδιοριζόταν κατά την εκταμίευση του δανείου (1,65)

ΑΠΟΦΑΣΗ: 16/ΤΠ/2017 ΠΟΛΥΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Λάζαρος Θ. Κουμπουλίδης

Δεκτή η αγωγή των εναγόντων. Καταχρηστικός ο όρος της σύμβασης, σύμφωνα με τον οποίο οι καταβολές θα γίνονται είτε σε ευρώ είτε σε ελβετικά φράγκα (CHF) με βάση την τρέχουσα τιμή πωλήσεως από την τράπεζα του οικείου συναλλάγματος σύμφωνα με τα ισχύοντα στη διατραπεζική αγορά, και ως εκ τούτου άκυρος, με συνέπεια οι καταβολές, που οι ενάγοντες πραγματοποιούν σε ευρώ προς εκπλήρωση των απορρεουσών από τη σύμβαση υποχρεώσεών τους, να πρέπει να υπολογίζονται από την εναγόμενη τράπεζα σε ελβετικά φράγκα, με βάση τη μεταξύ των δύο νομισμάτων συναλλαγματική ισοτιμία (1,65), που ίσχυε κατά την ημέρα εκταμίευσης του δανείου.

Επισυνάπτεται το κείμενο της απόφασης.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 07 Σεπτεμβρίου 2017 08:17

socialshare

share on facebook share on linkedin share on pinterest share on youtube share on twitter share on tumblr share on soceity6

Επικοινωνήστε μαζί μας

Η έγκαιρη και έγκυρη νομική βοήθεια αποφέρει τα ίδια αποτελέσματα με την αντίστοιχη ιατρική βοήθεια: Μπορεί να σας διαφυλάξει από δυσάρεστες καταστάσεις και διόγκωση του προβλήματος σας.
Στο σταθερό και κινητό τηλέφωνο ή στο e-mail είμαστε στη διάθεσή σας να μοιραστούμε το ζήτημα σας, παρέχοντας την κατάλληλη νομική υποστήριξη με έμπειρους και εξειδικευμένους συνεργάτες.
Στείλτε μας ένα email με συνοπτική περιγραφή της υπόθεσης σας και θα λάβετε απάντηση από το συνεργάτη που θα αναλάβει τη διεκπεραίωσή της.