Διασταύρωση οδών Ανοίξεως και Εληάς - Βέροια: Αποκλειστική υπαιτιότητα της εναγομένης οδηγού, η οποία εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα πορείας και ανέκοψε την πορεία μοτοσυκλέτας

ΑΠΟΦΑΣΗ: 7/ΑΥ/2014 ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Λάζαρος  Θ. Κουμπουλίδης

Τοποθεσία ατυχήματος: Διασταύρωση οδών Ανοίξεως και Εληάς, Βέροια

Περιγραφή: Σύγκρουση του εμπρόσθιου αριστερού μέρος του προφυλακτήρα του ζημιογόνου οχήματος στην αριστερή πλευρά της μοτοσυκλέτας του ενάγοντος που κινούταν στο αντίθετο ρεύμα πορείας.

Αποκλειστική υπαιτιότητα της εναγομένης οδηγού, η οποία επιχείρησε αιφνίδια αλλαγή κατεύθυνσης, χωρίς να πλησιάσει προοδευτικά στον άξονα της οδού που κινούταν και χωρίς να χρησιμοποιήσει το φλας, και εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα σε σχέση με την πορεία της, με αποτέλεσμα να ανακόψει την πορεία της διερχόμενης εκείνη τη στιγμή και με κανονική ταχύτητα κινούμενης στο δεξιό άκρο της οδού μοτοσυκλέτας του ενάγοντος.

Συνέπειες: Σωματικές βλάβες (κάταγμα κνημιαίου ΑΡ πλατώ), για την αποκατάσταση των οποίων χρειάστηκε εσωτερική οστεοσύνθεση.

Επιδικάστηκε πρωτοδίκως το σύνολο του αιτούμενου ποσού, ήτοι 40.000,00 ευρώ, για σωματική και ηθική βλάβη.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 07 Σεπτεμβρίου 2017 06:53

socialshare

share on facebook share on linkedin share on pinterest share on youtube share on twitter share on tumblr share on soceity6

Σχετικά Άρθρα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Η έγκαιρη και έγκυρη νομική βοήθεια αποφέρει τα ίδια αποτελέσματα με την αντίστοιχη ιατρική βοήθεια: Μπορεί να σας διαφυλάξει από δυσάρεστες καταστάσεις και διόγκωση του προβλήματος σας.
Στο σταθερό και κινητό τηλέφωνο ή στο e-mail είμαστε στη διάθεσή σας να μοιραστούμε το ζήτημα σας, παρέχοντας την κατάλληλη νομική υποστήριξη με έμπειρους και εξειδικευμένους συνεργάτες.
Στείλτε μας ένα email με συνοπτική περιγραφή της υπόθεσης σας και θα λάβετε απάντηση από το συνεργάτη που θα αναλάβει τη διεκπεραίωσή της.