Διασταύρωση οδού Βέροιας - Κυψέλης με την (Α/Κ Βέροιας) οδό που οδηγεί στην Εγνατία οδό: Αποκλειστική υπαιτιότητα της εναγομένης οδηγού, η οποία εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και συγκρούστηκε με δίκυκλο όχημα

ΑΠΟΦΑΣΗ: 241/2017 ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΤΜΗΜΑ Ε’

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Λάζαρος  Θ. Κουμπουλίδης

Τοποθεσία ατυχήματος: 4ο χλμ. επαρχιακής οδού Βέροιας – Κυψέλης, διασταύρωση με την (Α/Κ  Βέροιας) οδό που οδηγεί στην Εγνατία οδό.

Περιγραφή: Σύγκρουση του εμπρόσθιου αριστερού τμήματος του οχήματος της εναγομένης με δίκυκλο όχημα που κινούταν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας

Αποκλειστική υπαιτιότητα της εναγομένης οδηγού, η οποία, κατά παραβίαση των διατάξεων των άρθρων 12 παρ. 1 και 21 παρ. 1 του Κ.Ο.Κ., επιχείρησε αιφνίδια αλλαγή κατεύθυνσης, χωρίς να λάβει τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα για τους αντίθετα, σε σχέση με αυτήν, κινούμενους οδηγούς, καθώς δεν έλεγξε προηγουμένως την κίνηση των οχημάτων στην αντίθετη κατεύθυνση αλλά κινούμενη αιφνίδια προς τα αριστερά, εισήλθε εντός του ρεύματος πορείας του ενάγοντος.

Συνέπειες: Ολοκληρωτική καταστροφή του οχήματος του ενάγοντος, Σωματικές βλάβες για την αποκατάσταση των οποίων χρειάστηκαν πλευροδεσία, σπληνεκτομή και συρραφή ορθού.

Συνολική αποζημίωση πλέον τόκων και εξόδων ποσού 60.000,00 ευρώ.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06 Σεπτεμβρίου 2017 11:11

socialshare

share on facebook share on linkedin share on pinterest share on youtube share on twitter share on tumblr share on soceity6

Σχετικά Άρθρα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Η έγκαιρη και έγκυρη νομική βοήθεια αποφέρει τα ίδια αποτελέσματα με την αντίστοιχη ιατρική βοήθεια: Μπορεί να σας διαφυλάξει από δυσάρεστες καταστάσεις και διόγκωση του προβλήματος σας.
Στο σταθερό και κινητό τηλέφωνο ή στο e-mail είμαστε στη διάθεσή σας να μοιραστούμε το ζήτημα σας, παρέχοντας την κατάλληλη νομική υποστήριξη με έμπειρους και εξειδικευμένους συνεργάτες.
Στείλτε μας ένα email με συνοπτική περιγραφή της υπόθεσης σας και θα λάβετε απάντηση από το συνεργάτη που θα αναλάβει τη διεκπεραίωσή της.