Επαρχιακή Οδός Κυψέλης – Βέροιας - Αγία Βαρβάρα Ν. Ημαθίας: Σύγκρουση του οχήματος του ενάγοντος με σκύλο ιδιοκτησίας της εναγομένης

ΑΠΟΦΑΣΗ: 42/2016 ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Λάζαρος  Θ. Κουμπουλίδης

Τοποθεσία ατυχήματος: Επαρχιακή Οδός Κυψέλης – Βέροιας, χωριό Αγία Βαρβάρα, Ν. Ημαθίας

Περιγραφή: Σύγκρουση του σκύλου με το εμπρόσθιο αριστερό μέρος, στο ύψος του προφυλακτήρα, του οχήματος του ενάγοντος

Ευθύνη της εναγομένης, η οποία, κατά παραβίαση των διατάξεων των άρθρων 1 εδ. δ και 5 παρ. 2 του Ν. 4039/2012 και του άρθρου 924 του Α.Κ., ως κάτοχος του σκύλου, δεν είχε λάβει τα απαραίτητα και κατάλληλα για τη φύλαξη και συγκράτησή του μέτρα, γιατί δεν είχε μεριμνήσει να διατηρεί το σκύλο υπό την εποπτεία της, με αλυσίδα συγκράτησης, ανάλογη του μεγέθους του, κάτι το οποίο όφειλε να κάνει, με αποτέλεσμα αυτός να απελευθερωθεί από την αλυσίδα και να συγκρουστεί με σφοδρότητα με το εμπρόσθιο αριστερό μέρος, στο ύψος του προφυλακτήρα, του οχήματος του ενάγοντος.

Συνέπειες: Υλικές ζημιές, μείωση της αγοραίας αξίας του αυτοκινήτου

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06 Σεπτεμβρίου 2017 11:10

socialshare

share on facebook share on linkedin share on pinterest share on youtube share on twitter share on tumblr share on soceity6

Σχετικά Άρθρα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Η έγκαιρη και έγκυρη νομική βοήθεια αποφέρει τα ίδια αποτελέσματα με την αντίστοιχη ιατρική βοήθεια: Μπορεί να σας διαφυλάξει από δυσάρεστες καταστάσεις και διόγκωση του προβλήματος σας.
Στο σταθερό και κινητό τηλέφωνο ή στο e-mail είμαστε στη διάθεσή σας να μοιραστούμε το ζήτημα σας, παρέχοντας την κατάλληλη νομική υποστήριξη με έμπειρους και εξειδικευμένους συνεργάτες.
Στείλτε μας ένα email με συνοπτική περιγραφή της υπόθεσης σας και θα λάβετε απάντηση από το συνεργάτη που θα αναλάβει τη διεκπεραίωσή της.