Λεωφόρος Ειρήνης - Αγγελοχώρι Ν. Ημαθίας: Υπαιτιότητα κατά 80% του εναγομένου οδηγού, ο οποίος, στην προσπάθειά του να εγκαταλείψει την οδό στην οποία κινούταν, δεν άναψε το φλας

ΑΠΟΦΑΣΗ: 16/2017 ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Λάζαρος  Θ. Κουμπουλίδης

Τοποθεσία ατυχήματος: Λεωφόρος Ειρήνης, χωριό Αγγελοχώρι, Ν. Ημαθίας

Περιγραφή: Σύγκρουση της αριστερής πλευράς του ζημιογόνου οχήματος στο εμπρόσθιο δεξιό μέρος του οχήματος του ενάγοντος

Υπαιτιότητα σε ποσοστό 80 % του εναγομένου οδηγού, ο οποίος, κατά παραβίαση των διατάξεων των άρθρων 12 παρ. 1 και 19 παρ. 1 του Κ.Ο.Κ., δεν κατέστησε σαφή την πρόθεσή του να στρίψει αριστερά, θέτοντας σε λειτουργία τον αντίστοιχο δείκτη αλλαγής κατεύθυνσης και πλησιάζοντας σταδιακά πλησίον του κεντρικού άξονα της οδού, την οποία επρόκειτο να εγκαταλείψει, αλλά αντίθετα έθεσε σε λειτουργία το δεξιό δείκτη αλλαγής κατεύθυνσης και κινήθηκε προς το δεξιό κατ’  αρχήν άκρο της οδού, στη συνέχεια δε εντελώς αιφνίδια, απροειδοποίητα και ανέλεγκτα χωρίς να ελέγξει την κίνηση των ερχόμενων όπισθεν αυτού οχημάτων, παρεμβάλλοντας εμπόδιο στην κυκλοφορία των λοιπών χρηστών της οδού, κινήθηκε προς τα αριστερά, προσπαθώντας να διασχίσει  κάθετα σε όλο το πλάτος του το ρεύμα κυκλοφορίας όπου κινούταν, με αποτέλεσμα να παρεμβληθεί στην πορεία του οχήματος που οδηγούσε ο ενάγων και τα δύο οχήματα να συγκρουσθούν μεταξύ τους.

Συνέπειες: Υλικές ζημιές, μείωση της αγοραίας αξίας του αυτοκινήτου

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06 Σεπτεμβρίου 2017 11:06

socialshare

share on facebook share on linkedin share on pinterest share on youtube share on twitter share on tumblr share on soceity6

Σχετικά Άρθρα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Η έγκαιρη και έγκυρη νομική βοήθεια αποφέρει τα ίδια αποτελέσματα με την αντίστοιχη ιατρική βοήθεια: Μπορεί να σας διαφυλάξει από δυσάρεστες καταστάσεις και διόγκωση του προβλήματος σας.
Στο σταθερό και κινητό τηλέφωνο ή στο e-mail είμαστε στη διάθεσή σας να μοιραστούμε το ζήτημα σας, παρέχοντας την κατάλληλη νομική υποστήριξη με έμπειρους και εξειδικευμένους συνεργάτες.
Στείλτε μας ένα email με συνοπτική περιγραφή της υπόθεσης σας και θα λάβετε απάντηση από το συνεργάτη που θα αναλάβει τη διεκπεραίωσή της.